FAQ

Filmen jullie een bruiloft altijd met zijn tweeën?
Als we een bruiloft filmen, komen we altijd met zijn tweeën. Op deze manier weten we zeker dat we alle beelden kunnen maken die we willen en kunnen we vanuit diverse hoeken filmen. Ook opsplitsen, bijvoorbeeld bij het aankleden van de bruid en bruidegom, is hierdoor mogelijk.   

Hoe lang zijn jullie aanwezig tijdens een bruiloft?
Wij zijn op een bruiloft aanwezig vanaf het moment van klaarmaken bruid en bruidegom tot en met het eindfeest. Ons doel is altijd om een complete film te produceren, dus we blijven zo lang als nodig om alle beelden te schieten. Wij filmen daarom geen losse dagdelen.

Kiezen jullie altijd de muziek?
Jazeker.

Voor de korte cinematic film gebruiken wij muziek dat speciaal is geproduceerd voor filmmakers. Elke bruiloft heeft zijn eigen stijl en de muziek wordt hier zorgvuldig op uitgekozen. De beelden zijn leidend; de muziek dient ter ondersteuning. Commerciële muziek heeft niet onze voorkeur en dat heeft verschillende redenen. Neem bijvoorbeeld de benodigde muzieklicenties, die zeer duur zijn. Veel social media platformen werken met herkenningssoftware en blokkeren video's met commerciële muziek als deze licenties ontbreken. Daarnaast zitten er vaak songteksten in commerciële muziek, wat lastig te combineren is met bijvoorbeeld het verwerken van spraak. Tot slot merken wij dat commerciële muziek vaak al een bepaald gevoel of beeld oproept, waardoor de kracht van de beelden teniet wordt gedaan. 

Voor de cinematic film kiezen we in sommige gevallen wel voor commerciële muziek. In de meeste gevallen betreft het dan een muzieknummer dat daadwerkelijk werd afgespeeld op de bruiloft zelf. Bijvoorbeeld bij de ceremonie of het eindfeest. Echter moet er wel rekening mee worden gehouden dat sommige socialmedia platvormen de muziek 'muten'.

Kunnen we de ruwe beelden krijgen?
Ja. De gemaakte videobeelden op een bruiloft kunnen worden aangeleverd tegen meerprijs. Hou er wel rekening mee dat de videobeelden er heel 'koud' uitzien. Dit omdat deze beelden pas later in het bewerkingsproces worden voorzien van de juiste kleuren. 

Wilt u meer informatie?
Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op!

contact